Creëer de juiste sfeer voor jouw website met gratis stockfoto’s

Hoewel ik een groot voorstander ben van authenticiteit ben ik ook van mening dat je echt niet alleen maar eigen foto’s hoeft te gebruiken voor je website, blog of Social Media kanalen. Je kunt prima jouw eigen stijl weergeven én je ideale klant aanspreken door gebruik te maken van stockfoto’s, of dit nu gratis of betaalde stockfoto’s zijn.

Kies de juiste sfeer

Het gaat erom dat je een bepaalde sfeer neerzet; een sfeer waarin jouw ideale klant zich thuis voelt. Je kunt dit doen door een fotograaf in te huren en jezelf op de foto te laten zetten en deze foto’s gebruiken, of je kunt zelf foto’s maken. Maar als je net zo bent als ik (geen geweldige fotograaf, té perfectionistisch en absoluut niet fotogeniek!) dan zijn stockfoto’s een prima alternatief.

Unsplash is mijn favoriete gratis Stock site. Niet alleen is de site enorm gebruiksvriendelijk, de foto’s zijn origineel, van goede kwaliteit én je hebt de mogelijkheid om je eigen collecties aan te maken.

Het enige wat je hoeft te doen is een (gratis) account aanmaken, de foto’s selecteren die je wilt bewaren (ideaal als je geen zin hebt om iedere keer als je een blog hebt geschreven op zoek te gaan naar foto’s) and you’re ready to go. 

Je kunt mijn collecties hier bekijken (en gelijk zelf de foto’s downloaden die je voor je eigen website of blog wilt gebruiken).

Download de Pantone app

Bij het creëren van een visual identity vraag ik mijn klanten vaak om een moodboard te maken. Dit kan heel simpel door een aantal foto’s te selecteren die je aanspreken qua kleur en sfeer. Op basis hiervan maken we dan samen een kleurenpalet met 4 of 5 kleuren, waarvan ik vervolgens twee basiskleuren kies die ik kan doorvoeren op de website.

Wil je dit zelf doen, maar heb je moeite met het vinden van de juiste kleuren? De app van Pantone is dan een heel handig hulpmiddel.

Je kunt je eigen foto’s of Instagram foto’s downloaden en de Pantone app geeft je dan het kleurenpalet van de foto. Door op de kleuren in de top te klikken krijgen de de kleurcodes:

Onderstaande foto’s + kleurcodes komen uit mijn Unsplash collecties; wie weet zit er een mooi kleurenpalet voor je bij:

Petra

Hi, mijn naam is Petra! Webdesigner, blogger, Turmeric Latte liefhebber en notebook verslaafde. Geboren en getogen in een klein dorp in Groningen, nu wonend in de middle of nowhere in Zweden. De meeste dagen vind je mij in legging en oversized sweater achter mijn laptop, genietend van een Turmeric Latte met twee teckels op mijn schoot.

Alle blogs