Over dagelijks bloggen en anti Social Media

Zo’n 4,5 jaar geleden ontstond bij mij het idee om een online onderneming te starten. Ik wilde dit doen ZONDER Social Media. Gewoon, alleen een website, en daar alles delen wat ik te delen had. Ik wilde me niet bezig houden met kanalen die me af zouden leiden van datgene dat ik belangrijk vond; iets voor mezelf doen. Of het mogelijk was, dat wist ik niet.

Moest ik me enorm gaan richten op SEO? Zodat mijn site hoog in de zoekresultaten van Google zou komen? Hoe ging ik ooit bezoekers krijgen naar mijn website zonder de inzet van Social Media? En ja, iedereen deed het. IEDEREEN zit op Social Media. Dus mijn focus verplaatste. Ik ging meer en meer kijken hoe je groot kon worden op Social Media en vergat daarbij mijn oorspronkelijk plan; iets voor mezelf doen.

Dus in plaats van mooie artikelen en blogs schrijven, ging ik lezen over Instagram Marketing. Over hoe je de juiste hashtags moet gebruiken om veel volgers te krijgen. Over de kleuren die je beter wel en beter niet kunt gebruiken. Hoeveel likes je minimaal dagelijks moet geven en hoe je zorgt voor interactie op Instagram. Instagram Marketing strategieën noemen ze dat.

Ik heb er aan mee gedaan. Veel te lang. Voelde ik me er beter door? Nope. Voelde ik me nog mezelf door al die strategieën toe te passen? Nope. Ik ging me er juist steeds minder mezelf door voelen.

Jaren geleden heb ik Twitter al vaarwel gezegd, daarna volgde LinkedIn en op Facebook doe ik ook niets meer. Alleen Instagram is nog over. En daar gaat nog steeds teveel van mijn kostbare tijd en energie naartoe (hoe erg ik het ook vind om toe te geven).

Als mijn telefoon naast me ligt (en dat ligt ‘ie bijna altijd) pak ik hem om de haverklap en kijk ik op Instagram. Geen idee waarom, het is gewoon automatisme geworden.

Ik hou van de momenten waarop ik mijn telefoon expres boven laat liggen. Dat ik even niets doe als ik even niets doe. Begrijp je wat ik bedoel? Gewoon even één zijn met het moment. Zonder impulsen.

We maken met z’n allen Social Media veel te belangrijk. Het is tijd voor een ommekeer als je het mij vraagt. Seth Godin zei het heel erg mooi toen Marie Farleo hem interviewde:

Your life doesn’t get more sensational when you have more followers on Twitter (or Instagram). That’s not what you ought to be keeping score of.

en

You gain trust and permission to talk to people by showing up in a way that you’d want someone to show up for you. You don’t do that with SEO and with gaming Social Media strategies.

Seth Godin blogt al ruim 26 jaar dagelijks. Hij zit niet op Twitter, niet op Instagram. Hij besteedt zijn tijd en aandacht aan dát wat belangrijk voor hem is. Seth Godin is voor mij een groot voorbeeld en één van de redenen dat ik besloten heb om ook dagelijks te gaan bloggen. Mijn tweede uitdaging is om minder aanwezig te zijn op Social Media. Of dát me gaat lukken is de grote vraag 😉 De tijd zal het leren!

 

Wordt Studio B. member!

Als Studio B. member ontvang je wekelijks een dosis motivatie & inspiratie in je mailbox én maak je geregeld kans op coole giveaways die je helpen om nóg productiever te werken (zodat je meer tijd overhoudt voor alles wat jou gelukkig maakt)!
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *