Wat een ander doet (of zegt) heeft niets met jou te maken

Ik weet niet meer wanneer ik het voor het eerst hoorde, maar de volgende zin heeft een grote invloed gehad op mijn dagelijkse denken: ‘Wat andere mensen van jou vinden gaat je niets aan.’

Twijfelen aan mezelf doe ik al zolang ik me kan herinneren. Altijd het gevoel dat ik niet goed genoeg ben. Dat alles wat ik doe niet goed genoeg is. Uiteraard komt daar een stukje perfectionisme bij kijken, maar dat ik de mening van een ander altijd erg belangrijk vind speelt een veel grotere rol.

Ik stel me vaak kwetsbaar op en heb daar vrijwel direct weer spijt van. Uiteraard niet bij iedereen. Zo af en toe heb je het geluk dat je mensen treft met wie je op dezelfde golflengte zit. Mensen met een mooi en puur hart, die niet alleen maar uit zijn op eigen gewin. Die je gelijk begrijpen.

Helaas tref je nog vaker mensen die niet zo zijn. Mensen die op alles kritiek hebben en negatief zijn. Helemaal in dit social media tijdperk, waarin we ons allemaal zo graag willen laten zien. Onze mening willen laten horen. Ik heb daar moeite mee. Niet met het uiten van alles wat liefde is, daar ben ik een groot voorstander van. Love makes the world go round enzo. Ik heb vooral moeite met mensen die altijd (of vaak) negatief zijn.

Die laatste groep, die heeft er wel zo’n beetje voor gezorgd dat ik de afgelopen jaren niet heb gedaan wat ik graag wilde. Omdat ik het gevoel had dat ik me tegenover iedereen moest verantwoorden. Bij alles wat ik schrijf denk ik; er is vast iemand die zich nu aangesproken voelt. Maar nu weet ik; dat zegt niets over mij. Dat zou me niet moeten weerhouden om te delen wat ik graag wil delen. Om te schrijven wat ik graag wil schrijven.

Dat is waarom ik ben begonnen met mijn dagelijkse blog: RAW. Voor mij is het een enorme uitdaging om te schrijven wat ik echt denk, waar ik voor sta, zonder me daarbij druk te maken om wie dan ook. Het is mijn persoonlijke project om weer echt mezelf te kunnen zijn. En ik deel het, omdat ik wil laten zien dat er niets mis is met het kwetsbaar opstellen van jezelf. En wat een ander daarvan denkt, dat is hun mening en hun goed recht.

Verwacht niet elke dag diepzinnige schrijfsels, maar meer een kijkje in mijn dagelijkse (en enorm simpele) leven, waar ik supertrots op ben.

 

Wordt Studio B. member!

Als Studio B. member ontvang je wekelijks een dosis motivatie & inspiratie in je mailbox én maak je geregeld kans op coole giveaways die je helpen om nóg productiever te werken (zodat je meer tijd overhoudt voor alles wat jou gelukkig maakt)!

 
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *