Een prachtig vormgegeven en gebruiksvriendelijke website hoeft geen duizenden euro’s te kosten. Ik richt me specifiek op kleine, online ondernemers die een grootse en professionele uitstraling willen. Op ondernemers die zich niet willen verdiepen in lastig, technisch gedoe (dat is namelijk helemaal niet nodig) en op zoek zijn naar iemand die met ze meedenkt over de online uitstraling van hun bedrijf. Iemand die niet alleen een website oplevert, maar ook de expertise in huis heeft op het gebied van teksten schrijven en online marketing. En dat voor een betaalbare prijs. Dát is Studio Boerebach.

Hi, mijn naam is Petra!

Gronings van oorsprong; geboren in Delfzijl en opgegroeid in Appingedam. Hier heb ik gewoond totdat ik de behoefte voelde om op mijn 22e te verhuizen naar de grote stad. Eerst Amstelveen, daarna Amsterdam en uiteindelijk Almere. Totdat ik ging scheiden en weer even terugkeerde naar mijn roots. Ik leerde de liefde van mijn leven kennen toen ik 37 was en verhuisde na een jaartje (samen met mijn zoon van 9) naar Alkmaar (ja, ik heb iets met A’s in steden 😉) om daar te gaan samenwonen.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en wonen we sinds de zomer van 2017 in Yttermalung, een superklein dorpje met 200 inwoners, middenin de wildernis van Zweden (we leven letterlijk omringd door bos, rivier en bergen). We wilden weg uit de (voor ons) té drukke consumptiemaatschappij. Meer mét de natuur leven en vóór onszelf. Is dit het eindstation? Geen idee, de tijd zal het leren, maar vooralsnog genieten we enorm!

 

Ik ben serieus verslaafd aan koffie, notitieboeken en planners (eigenlijk alles wat met stationery te maken heeft). Minder serieus aan chocolade (het lukt me zo af en toe om daar vanaf te blijven), Arctic Monkeys, bingewatch-waardige Netflix series en het genieten van de prachtige, Zweedse natuur.

Online ondernemen

De afgelopen jaren lag mijn focus op het starten van een online bedrijf. Waarom? Omdat ik de vrijheid wilde om waar dan ook ter wereld te kunnen werken. Om niet vast te zitten aan een 9 – 5 baan en mijn eigen tijd in te kunnen delen. Eerder werkte ik als Visual Merchandiser bij grote modeketens, als intercedente bij een uitzendorganisatie en had ik vervolgens 6 jaar lang mijn eigen bedrijf in sollicitatie coaching.

Ik begon met een blog, dat was immers dé manier om online geld te verdienen. Ik bedacht een concept, leerde alles wat er te leren viel over het starten van een succesvol blog en ontwierp mijn eigen website. Geweldig vond ik dat hele voorbereidende proces.

Maar op een gegeven moment was de website klaar en moest ik naar buiten treden. En dat is waar het steeds mis ging. Mijn enthousiasme (het midden in de nacht opstaan om aan mijn plannen te werken) verdween zodra ik daadwerkelijk moest beginnen met bloggen. Het verlamde me, letterlijk. Begrijp me niet verkeerd; ik vind schrijven het leukste wat er is en durf ook wel voorzichtig te zeggen dat ik er goed in ben, maar dat ‘in het middelpunt van de belangstelling staan’… nope, not my thang.

Zo ben ik gestart met een blog over Crossfit, over mijn teckels Bregje en James, over de schildklierziekte Hashimoto, over narcisme, over gelukkig leven met minder; aan het einde van de rit hield ik niets vol. ‘Wat een verspilling van je tijd én geld’, zul je misschien denken. En hoewel ik dat ook vele malen heb gedacht (vooral op het moment dat ik tegen mijzelf zei ‘Peet, misschien is een blog niets voor jou en moet je er gewoon mee stoppen’ en ‘Dag 4 jaar van je leven’) is er toch mega veel wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd.

Zo leerde ik:

 • Alle ins en outs van het werken met en het ontwerpen van een WordPress website;
 • Het belang van branding en een online presentatie;
 • Hoe je een blog moet starten;
 • Wat belangrijk is bij online marketing;
 • Hoe je goede SEO teksten schrijft (of dit nu voor je website is of voor je blog);
 • Hoe je helder krijgt wat je doelen zijn en hoe je ze moet bereiken;
 • Wat belangrijk is op een website om klanten aan te trekken;
 • Hoe je productief kunt werken en meer vrije tijd over houdt;
 • Hoe je Google Analytics voor je kunt laten werken;
 • Hoe je affiliate marketing op een creatieve manier kunt gebruiken om geld te verdienen;
 • Hoe je Social Media in kunt zetten om je producten en/of diensten te verkopen;
 • En nog veel meer.

Waar ik ook achter kwam is dat heel veel van waar ik naar op zoek was, niet bestond. Zoals een stappenplan voor het starten van een online bedrijf of hoe je een goede nieuwsbrief schrijft. Of een simpele uitleg van hoe je een nieuwsbrief geïntegreerd krijgt op je website. Of hoe je ervoor gaat zorgen dat je in contact komt met jouw doelgroep (of beter nog; hoe je bepaalt wie jouw doelgroep is!) Hoe je teksten schrijft die én jouw doelgroep aanspreken en ook nog eens goed vindbaar zijn in Google. En dan het belangrijkste; hoe ga je ervoor zorgen dat jouw prospects klanten worden?

Dat soort dingen.

Ik besloot bloggen vaarwel te zeggen en Studio Boerebach op te richten. In eerste instantie om online ondernemers te helpen met het bouwen van een perfecte website. Een perfecte website is voor mij een website die in één oogopslag laat zien wat jij doet. Een website die gebruiksvriendelijk is, die in niet al te veel woorden vertelt wat jij voor jouw (toekomstige) klant kunt betekenen en die op een mobiel apparaat net zo makkelijk navigeert (en net zo mooi en duidelijk is!) als op een desktop.

In tweede instantie wil ik branding betaalbaar maken voor kleine, online ondernemers. Dit doe ik door te laten zien dat je met weinig geld een prachtige, unieke, online uitstraling neer kunt zetten. Ik werk samen met professionele ontwerpers en fotografen om jou hierbij te helpen.

Studio B

Het zou zonde zijn als ik alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan niet met jou zou delen. Daarom ben ik achter de schermen op dit moment heel hard aan het werk om Studio B te lanceren; jouw go to plek als het gaat om online ondernemen.

Naast alle punten die ik eerder noemde, geeft Studio B je ook toegang tot:

 • de mooiste stockfoto’s, met elke maand nieuwe pakketten;
 • branding kits, zodat je jouw eigen website in een nieuw jasje kunt steken;
 • een pre-made email sequence voor de launch van jouw product of dienst;
 • het geheim van goede SEO teksten;
 • werkboeken voor het uitwerken van jouw doelen;
 • en nog véél meer!

Je kunt hier alvast meer lezen over Studio B of schrijf je hieronder direct in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Heb je vragen? Via het contactformulier kun je mij een email sturen (ik reageer binnen 24 uur) of laat een berichtje achter op Instagram, dat zou ik superleuk vinden! Ik hoor graag van je!