Weet je wat? Adopteer een kat!

Niet alle katten die bij een asiel terecht komen kunnen even gemakkelijk herplaatst worden, sommige zelfs helemaal niet meer. Ze zijn oud, ziek, hebben last van gedragsproblemen of zijn heel erg schuw naar mensen toe. Omdat Stichting Zwerfdier in Alkmaar niet kieskeurig is bij de toelating van katten en ze alle katten een fijn plekje toewensen, hebben ze zich de laatste jaren gespecialiseerd in het opnemen en herplaatsen van moeilijk plaatsbare katten.

Deze katten blijven gedurende een lange tijd in een speciaal adoptieverblijf, waar het team van vrijwilligers ze ‘oplapt’, zodat ze na verloop van tijd toch weer kans maken op een fijn plekje bij mensen thuis. Sommige katten wonen al jaren bij Stichting Zwerfdier en blijven er misschien ook voor altijd, omdat ze gewoon niet geschikt zijn om te herplaatsen.

“Er zijn veel redenen waarom katten niet zo gemakkelijk geplaatst kunnen worden: te oud, ziek, de kat blijft erg schuw of zelfs agressief naar mensen toe, is (soms) onzindelijk, de kat vertoont ander afwijkend gedrag of komt simpelweg niet tot zijn recht in een normaal (kleiner) asielverblijf.”

Het adoptieplan

Stichting Zwerfdier is afhankelijk van gunsten, omdat ze maar beperkt gefinancierd worden. De opvang van adoptiekatten brengt hoge kosten met zich mee en om deze reden hebben ze het adoptieplan bedacht. Als particulier kun je één van de vele katten die in het adoptieverblijf zitten adopteren. Met de opbrengsten van dit plan kan Stichting Zwerfdier de katten, die anders tussen wal en schip vallen, volledig verzorgen en als het moet voor de rest van hun leven bij ze laten wonen.

Naudi is de adoptiekat van Studio Boerebach. Een lieve, grote kater van 7 jaar oud. Hij kan niet herplaatst worden, omdat hij sinds twee jaar doet aan wildplassen. Om deze reden kon hij niet bij zijn voormalige baasjes blijven wonen. Naudi woont samen met nog zo’n 20 kattenvrienden in het adoptieverblijf van Stichting Zwerfdier. Alle vrijwilligers zetten zich dagelijks in om ervoor te zorgen dat Naudi en alle andere adoptiekatten alsnog kunnen verhuizen naar een eigen huisje, maar helaas is dit niet voor alle katten mogelijk. Daarom kunnen ze alle steun goed gebruiken.

Hoe kun jij helpen?

Door samen te werken met Studio Boerebach help je automatisch de adoptiekatten van Stichting Zwerfdier. Van elke verkoop reserveren we een bedrag voor Stichting Zwerfdier, zodat we nog meer katten kunnen adopteren. Maar jij kunt natuurlijk zelf ook een kat adopteren! Voor maar € 12,50 per maand kun je één van de katten financieel ondersteunen. Je helpt dan niet alleen de kat aan een mooi leven, maar je ontvangt ook drie keer per jaar meerdere foto’s en een brief over hoe het gaat met jouw adoptiekat. Je kunt hier meer lezen over de adoptiekatten of bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen.

 

www.stichtingzwerfdier.nl  | Facebook  | YouTube